Gait Therapy: Assess and Treat

Χρόνος: 16- 17 Μαρτίου 2018

   08/01/18 - 15:43

Χρόνος: 16- 17 Μαρτίου 2018
Τόπος: Αθήνα,Φιλοκτήτης Κέντρο αποκατάστασης και αποθεραπείας
www.filoktitis.com.gr
Διοργανωτής: Mobility Research LiteGait Therapy- Κίνητρο και Κίνηση- AbleTools
Πληροφορίες: Κίνητρο και Κίνηση ΙΚΕ, τηλ 2114112610, 6948620233, www.kinitrokaikinisi.gr/blog, email kinitrokaikinisi@gmail.com

Εισαγωγή
Μια από τις πιο δύσκολες και προκλητικές για τον θεραπευτή πτυχές πολλών νευρολογικών και μυοσκελετικών διαταραχών είναι η απώλεια της ικανότητας για μετακίνηση και κυρίως της βάδισης. Για το λόγο αυτό μεγάλο μέρος της θεραπευτικής πρακτικής περιλαμβάνει διευκολύνσεις για την αποκατάσταση της βάδισης και των χαρακτηριστικών που την διέπουν, όπως η στάση του σώματος, η ισορροπία, η φόρτιση, ο συντονισμός της κίνησης των κάτω άκρων κι άλλα.
Προκειμένου να υπάρξει κινητική μάθηση, κάποιες βασικές προϋποθέσεις είναι η συγκεκριμενοποίηση της κινητικής δραστηριότητας, η επανάληψη και ένταση της πρακτικής εξάσκησης και η υψηλή ποιότητα κινητικής απόδοσης με διόρθωση των σφαλμάτων, που πολλές φορές κατά την θεραπευτική πρακτική είναι ιδιαίτερα δύσκολο να επιτευχθούν.
Σε αυτό το διήμερο διαδραστικό σεμινάριο θα παρουσιαστούν στους συμμετέχοντες στρατηγικές για την προώθηση της κινητικής μάθησης της βάδισης καθώς και χαρακτηριστικές παραμέτροι προς αξιολόγηση για διάφορους ασθενείς με νευρολογικές και άλλες κινητικές δυσλειτουργίες. Θα παρουσιαστούν διαφορετικά περιστατικά που καλύπτουν τον ενήλικο και παιδιατρικό πληθυσμό, προκειμένου οι συμμετέχοντες να κατανοήσουν τις αρχές που διέπουν την εκπαίδευση της βάδισης. Παραδείγματα διαφορετικών θεραπευτικών παρεμβάσεων θα συζητηθούν καθώς και η αλληλεπίδραση αυτών, όπως οι διευκόλυνσεις, η ανατροφοδότηση, η δυνατότητα διαδοχικών λειτουργικών δραστηριοτήτων, χρησιμοποιώντας μια ποικιλία εργαλείων συμπεριλαμβανομένου του LiteGait, του λογισμικού ανάλυσης βάδισης GaitSens™ καθώς και πολλών άλλων.
Αυτό το σεμινάριο γεφυρώνει το χάσμα μεταξύ κλινικών ερευνών και κλινικής πρακτικής.

Μαθησιακοί Στόχοι
Με την ολοκλήρωση του διήμερου σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση να:
• Αναπτύξουν μια κατανόηση των αρχών της εκπαίδευσης με την χρήση διαδρόμου
• Αναγνωρίσουν και επιλέξουν τα χαρακτηριστικά για μια ιδανική θεραπευτική συνεδρία κινητικής εκπαίδευσης
• Αναγνωρίσουν εμπόδια κατά την θεραπευτική άσκηση
• Εφαρμόζουν επιλεγμένα εργαλεία μέσα στις θεραπευτικές συνεδρίες
• Εφαρμόζουν χειρισμούς διευκόλυνσης
• Εφαρμόζουν μετρήσιμα δεδομένα των αποτελεσμάτων της θεραπείας.

Η γλώσσα θα είναι η αγγλική με παράλληλη μετάφραση στα ελληνικά

Απευθύνεται:
Σε φυσικοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, επαγγελματίες υγείας που ασχολούνται με την αποκατάσταση καθώς και τελειόφοιτους φοιτητές των αντίστοιχων σχολών.

Υλικό:
Θα δοθεί εκτυπωμένο υλικό.

Ομιλήτρια:
H Nechama Karman - PT, MS, PCS, είναι μια εξειδικευμένη παιδιατρική φυσικοθεραπεύτρια με κλινική ιδιωτική άσκηση στο Great Neck της Νέας Υόρκης.
Έχει εκτεταμένη εμπειρία σε παιδιατρικά και ενήλικα περιστατικά αποκατάστασης, συμπεριλαμβανομένων ενδονοσοκομειακών αλλά και εξωνοσοκομειακών κλινικών περιπτώσεων, οξείας αλλά και μακροχρόνιας περίθαλψης. Από το 2008 είναι κλινικός εκπαιδευτής LiteGait® και από το 2010 είναι υπεύθυνη για τα προγράμματα συνεχιζόμενης κλινικής εκπαίδευσης του Mobility Research καθώς και μιας σειράς κλινικών webinars. Έχει χρησιμοποιήσει το LiteGait® εκτενώς σε διαφορετικές πληθυσμιακές ομάδες τόσο για την εκπαίδευση της βάδισης, όσο και για κατάρτιση προχωρημένων δεξιοτήτων, κυρίως σε άτομα με επίκτητες εγκεφαλικές κακώσεις και άλλα νευρολογικά ελλείμματα. Διετέλεσε επίσης εκπαιδευτικές αρμοδιότητες στα:
- School of Health Professions, Behavioral and Life Sciences of New York Institute of Technology, in Old Westbury, NY and
- School of Health Sciences, Hunter College of the City University of New York.

Πιστοποίηση:
Θα δοθεί πιστοποίηση υπογεγραμμένη από την Nechama Karman.

Κόστος:
Στο κόστος εγγραφής περιλαμβάνεται η παρακολούθηση του διήμερου σεμιναρίου, το υλικό παρακολούθησης, η πιστοποίηση, συνεχόμενο coffee break και ελαφρύ γεύμα κατά τη διάρκεια των 2 ημερών.
Το κόστος είναι 250 ευρώ για εγγραφές και εξόφληση μέχρι και τις 15 Φεβρουαρίου, ενώ μετά τις 16 Φεβρουαρίου το κόστος διαμορφώνεται στα 300 ευρώ.
Για περισσότερες πληροφορίες και το πρόγραμμα του σεμιναρίου πατήστε εδώ.Πληροφορίες εγγραφής και πολιτική ακύρωσης:

• Για να δηλώσετε συμμετοχή παρακαλείστε να συμπληρώσετε την φόρμα εγγραφής και να την αποστείλετε στο email kinitrokaikinisi@gmail.com και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας σε διάστημα 3 ημερών.
• Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω email στο kinitrokaikinisi@gmail.com ή μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας στο 2114112610 ή 6948620233.
• Απαραίτητα στοιχεία που θα χρειαστούν για την έκδοση τιμολογίου ή απόδειξης παροχής υπηρεσιών( ΑΦΜ, ΔΟΥ, Δήλωση έναρξης επιτηδεύματος εργασίας).
• Αν επιθυμείτε να εκδοθούν σε διαφορετικά στοιχεία, παρακαλώ να το αναφέρετε τουλάχιστον μια εβδομάδα νωρίτερα από την έναρξη του σεμιναρίου.
• Λογαριασμοί κατάθεσης:
- Τράπεζας Πειραιώς: 5032/070440/145 IBAN:GR4301720320005032070440145
- Τράπεζα Alpha: 292 00 2002 012942
ΙΒΑΝ:GR6501402920292002002012942
• Κατά την κατάθεση βεβαιωθείτε ότι αναγράφεται το ονοματεπώνυμό σας και στην αιτιολογία «Gait Therapy Course».
• Σε περίπτωση ακύρωσης από υπαιτιότητα του «Κίνητρο και Κίνηση» επιστρέφεται ολόκληρο το ποσό που έχει καταβληθεί.
• Σε περίπτωση ακύρωσης από δική σας υπαιτιότητα επιστρέφεται ολόκληρο το ποσό που έχει καταβληθεί, εφόσον η ακύρωση έχει ανακοινωθεί με email έως τις 28 Φεβρουαρίου 2018.

Φόρμα Εγγραφής
Για να την κατεβάσετε πατήστε εδώ.

ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

  •  


Το άρθρο επιμελήθηκε ο χρήστης:

kinitro

Διαβάστε κι άλλα άρθρα στην κατηγορία: Σεμινάρια